4de keer dat Swift prestigieuze prijs wint, een record

Gepubliceerd op 5 februari 2024 om 22:13

Taylor Swift sloopt record op de Grammy's. Bij de Grammy Awards van zondag werd 'Midnights' van Taylor Swift gekroond tot het beste album van het jaar, waarmee ze haar vierde overwinning behaalde en een record vestigde. De 66e editie van de Grammy Awards zag ook Miley Cyrus' 'Flowers' bekroond worden tot plaat van het jaar.

Taylor Swift heeft eerder de prijs voor album van het jaar gewonnen in 2008 ('Fearless'), 2014 ('1989') en 2020 ('Folklore'). Met haar vierde overwinning in deze categorie laat ze Frank Sinatra, Stevie Wonder en Paul Simon achter zich, die elk drie keer wonnen.

Naast het album van het jaar, won Swift ook de Grammy voor 'Best Pop Vocal Album' en was ze genomineerd in totaal zes categorieën. Céline Dion overhandigde Swift haar Grammy, Dion is de laatste tijd zelden in het openbaar gezien vanwege een neurologische aandoening.

Billie Eilish won de prijs voor nummer van het jaar met haar zelfgeschreven en gezongen nummer 'What Was I Made For', de titelsong van de film 'Barbie'. De titel van beste nieuwe artiest ging naar R&B-zangeres Victoria Monét.

De Amerikaanse entertainmentindustrie kent vier grote awardceremonies per jaar: de Oscars voor film, de Emmy's voor televisie, de Tony's voor theater en de Grammy's - oorspronkelijk de Grammophone Awards - voor muziek.

Winnaars van de laatste prijs ontvangen nog steeds een beeldje met een vergulde grammofoon, als eerbetoon aan de eerste versie van de platenspeler.