Billie Eilish kondigt wereldtournee aan

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 18:34

Helaas geen stop in België! De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft haar langverwachte wereldtournee aangekondigd. Met haar derde album, 'Hit me hard and soft', dat binnenkort wordt uitgebracht, zal de 22-jarige artiest de wereld rondreizen. Hoewel steden als Amsterdam, Parijs en Keulen op het programma staan, zal haar tournee ons land niet aandoen. Belgische fans worden opnieuw teleurgesteld door het ontbreken van een stop van deze wereldster.

 

Op 17 mei wordt 'Hit me hard and soft', het derde studioalbum van Billie Eilish, gelanceerd. Om haar nieuwe muziek te promoten, begint ze op 29 september haar gelijknamige wereldtournee in het Canadese Quebec. Na een drie maanden durende tournee door Noord-Amerika, zal ze ook twaalf shows in Australië geven.

 

In april 2025 zal Eilish Europa aandoen. De Amerikaanse popster zal drie keer optreden in Amsterdam, twee keer in Parijs en twee keer in Keulen. Helaas zal haar tournee niet halt houden in België, waardoor fans die haar toch willen zien moeten uitkijken naar optredens in naburige landen.

Voor sommige fans kan dit bekend voorkomen. Bij de aankondiging van de 'The Eras Tour' van collega-popster Taylor Swift in juni 2023, werden Belgische fans ook teleurgesteld omdat België niet op de planning stond, terwijl Amsterdam en Parijs wel werden aangedaan.

 

Maar er is mogelijk nog hoop voor Belgische fans. Tussen 15 juni en 7 juli 2025 zit er een gat van drie weken in het tourschema van Eilish. Dit valt samen met de periode waarin het festivalterrein van Werchter klaar is om honderdduizenden festivalgangers te ontvangen.

 

Voor degenen die zeker willen zijn van een plekje: de ticketverkoop voor de shows van Billie Eilish begint op dinsdag 3 mei. U kan terecht op de website van Eilish voor tickets voor één van de andere shows. De voorverkoop start vanaf dinsdag.