Rolling Stones starten Hackney Diamonds Tour

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 09:17

De Rolling Stones trapten zondagavond hun langverwachte Hackney Diamonds Tour af in Texas. Ze  begonnen hun 16-steden-tour met een triomfantelijk optreden in het NRG Stadium in Houston.

 

Het voorprogramma Gary Clark Jr., een bluesrock-gitaarvirtuoos, zette het podium in vuur en vlam met zijn krachtige optreden en zette de perfecte toon voor het legendarische optreden van de Stones.

 

Ondanks hun leeftijd vertoonden Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood geen tekenen van vertraging en brachten ze een twee uur durende set vol energie en vertrouwde hits, evenals nieuw materiaal van hun recente album "Hackney Diamonds". Hoewel het hen een paar nummers kostte om hun draai te vinden, compenseerde Jagger's charismatische aanwezigheid en nog steeds krachtige vocalen voor eventuele aanvankelijke haperingen.

 

De opstelling van het podium was groots, met schermen die heldere beelden van de band naar het massale publiek projecteerden. De toevoeging van nieuwe bandleden en gastartiesten injecteerde nieuwe energie in klassiekers als "Sympathy for the Devil", "Gimme Shelter", “Paint It Black” en “Start Me Up”.

 

De Rolling Stones zetten nog steeds indrukwekkende shows neer, zelfs na meer dan 60 jaar in de muziekwereld. Hun recente tournee benadrukt niet alleen hun klassiekers, maar ook nieuw materiaal van het album "Hackney Diamonds". Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood leiden de show, ondanks hun gevorderde leeftijd, met Jagger's charisma en vocale kracht die de show stuwt.