Macklemore haalt hard uit

Gepubliceerd op 9 mei 2024 om 01:32

Macklemore's nieuwe nummer 'Hind's Hall' is een krachtige steunbetuiging aan de Palestijnen in Gaza en aan protesterende studenten. Hij deelde het op zijn sociale media, waarbij hij beelden van explosies in het conflictgebied en demonstraties van studenten toevoegde. De opbrengsten van het nummer op streamingplatforms zullen naar UNRWA gaan, een organisatie van de Verenigde Naties die Palestijnse vluchtelingen ondersteunt.

 

De rapper, ook bekend als Benjamin Haggerty, gebruikt samples van het nummer 'Ana La Habibi' van de Libanese zangeres Fairouz in zijn muziek. Zijn boodschap is helder: de wereld moet de situatie in Gaza onder ogen zien en de Palestijnen steunen.

De titel 'Hind's Hall' verwijst naar een gebouw van de Columbia Universiteit in New York, dat tijdens studentenprotesten werd bezet en vernoemd werd naar Hind Rajab, een zesjarig meisje dat omkwam in Gaza.

 

Macklemore spreekt openlijk zijn steun uit voor de protesterende studenten en benadrukt dat deze generatie klaarstaat om verandering te brengen. Zijn betrokkenheid bij sociale kwesties is niet nieuw; eerder bracht hij 'Same Love' uit, een nummer over LGBTQ-rechten.

Het nummer bekritiseert Israël als een staat die nog steeds een apartheidssysteem handhaaft, en richt zich ook tot de Amerikaanse president Joe Biden, die volgens Macklemore "bloed aan zijn handen" heeft. Hij weigert te stemmen voor Biden en uit ook kritiek op collega-muzikanten die zich niet uitspreken over het conflict, en noemt hen "medeplichtig".

 

Ondanks kritiek, ontvangt het nummer ook veel lof, waaronder van Tom Morello, gitarist van Rage Against the Machine.