AI-DJ van Spotify

De introductie van de AI-DJ op Spotify markeert een nieuw tijdperk in hoe we muziek ontdekken en beluisteren. Deze AI-gestuurde functie, momenteel beschikbaar in verschillende landen en binnenkort waarschijnlijk in Nederland, biedt een gepersonaliseerde luisterervaring die verder gaat dan traditionele radiostreaming of zelfs handmatig samengestelde afspeellijsten. Maar hoe beïnvloedt dit onze muzieksmaak?

Lees meer »

Aiva

Een andere opvallende AI-muziekgenerator die voortdurend in de schijnwerpers staat, is AIVA, ontwikkeld in 2016. Deze AI wordt voortdurend geüpgraded om soundtracks te creëren voor advertenties, videogames, films en meer.

Lees meer »

Hydra II - AI-muziekprogramma

Rightsify heeft recentelijk Hydra II geïntroduceerd, een geavanceerd AI-muziekgeneratiemodel dat de wereld van AI-gegenereerde muziek en geluidseffecten wil revolutioneren. Opgebouwd op het fundament van zijn voorganger, is Hydra II getraind op een immense dataset van meer dan 1 miljoen nummers van Rightsify, en introduceert het een reeks nieuwe bewerkingstools die de toegang tot volledig aanpasbare, auteursrechtelijk beschermde muziek democratiseert.

Lees meer »

Udio - AI-muziekprogramma

Udio staat bekend als een buitengewone AI-muziekcreatie-tool die de kracht van kunstmatige intelligentie benut om op maat gemaakte muziekstukken te genereren. Vergelijkbaar met de "ChatGPT voor muziek", vereenvoudigt Udio het muziekcreatieproces door gebruikers in staat te stellen hun gewenste muziek te beschrijven aan de hand van genre, instrumentatie en andere details.

Lees meer »

Suno - AI-muziekprogramma

Suno AI vertegenwoordigt een boeiende stap voorwaarts in de integratie van kunstmatige intelligentie in de creatieve industrie, met name op het gebied van muziekproductie. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen kan het programma nummers genereren die zowel vocale elementen als instrumentatie omvatten, waardoor het een veelzijdige tool wordt voor muzikanten, componisten en producers.

Lees meer »

Beste AI muziek programma's

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) heeft een aanzienlijke impact gehad op artistieke domeinen zoals muziek en film. Deze technologie wordt steeds vaker toegepast in verschillende aspecten van het muziekproductieproces, waaronder het genereren van muziek, het masteren van audio en het streamen van content.

Lees meer »

Drake verwijdert nummer met AI-stem Tupac Shakur

Drake heeft onlangs een nummer van zijn repertoire verwijderd waarin de stem van de legendarische rapper Tupac met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) werd nagebootst. Deze actie kwam nadat de nabestaanden van Tupac, die in 1996 overleed, hadden gedreigd met juridische stappen. Dit nieuws werd breed uitgemeten door de entertainmentwebsite Billboard.

Lees meer »

AI steelt stemmen van Stef Bos en BLØF-zanger

Nederlandse artiesten trekken aan de bel vanwege de diefstal van hun stemmen en akkoorden in liedjes gecreëerd met kunstmatige intelligentie (AI). Dit wordt gemeld door het Algemeen Dagblad. Onder de getroffenen zijn onder andere de vocalen van Stef Bos en BLØF-zanger Paskal Jakobsen, bekend van hun grote hit 'Zoutelande' met Geike Arnaert.

Lees meer »

Google en Universal werken aan deal over AI-muziek

Google en Universal Music zijn in gesprek over een mogelijke overeenkomst met betrekking tot AI-muziek. Universal Music, 's werelds grootste muziekuitgever met artiesten als Taylor Swift onder contract, voert deze gesprekken met Google, waarbij de deal mogelijk in de miljarden dollars kan belopen.

Lees meer »