Beyoncé schrijft geschiedenis door met album en single op 1

Gepubliceerd op 8 april 2024 om 22:13

Beyoncé schrijft geschiedenis door met album én single in Ultratop op nummer 1 te staan

De Amerikaanse popster schrijft geschiedenis door zowel met haar album als single in de Ultratop te staan. Dit weekend verricht Beyoncé een opmerkelijke prestatie door tegelijkertijd de eerste plaats te bezetten met zowel haar single als haar album. Deze prestatie vond plaats tijdens de week van de release van haar nieuwe album "Cowboy Carter".

 

In tegenstelling tot haar collega-popster Jennifer Lopez, die te maken kreeg met een flop van haar nieuwe album, bleek Beyoncé wereldwijd een groot succes te zijn. Haar album domineert de nummer één-positie in verschillende landen, waaronder Australië, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.

In België behaalt Beyoncé eveneens de hoogste eer, met haar album dat zowel in Vlaanderen als Wallonië de eerste plaats verovert. Voor Vlaanderen is dit haar derde album dat de top bereikt, na "Lemonade" in april 2016 (met een opmerkelijke notering van 185 weken, haar langst genoteerde album ooit) en "Renaissance" in augustus 2022.

 

Haar single "Texas Hold 'em" bereikt voor het eerst de eerste plaats in de singlecharts van Ultratop, na de afgelopen weken al op nummer twee en drie te hebben gestaan. Dit is haar eerste nummer één-hit in veertien jaar. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2010 met "Telephone", haar duet met Lady Gaga. Zelfs haar bekende hits zoals "If I Were a Boy", "Single Ladies" en "Crazy in Love" behaalden bij ons nooit de top.

 

Het is uiterst zeldzaam dat een artiest zowel de singles- als albumcharts aanvoert, vooral een buitenlandse artiest. Vorig jaar lukte het Metejoor en Pommelien Thijs nog, en in 2015 Stan Van Samang.