Les yeux de ma mère opnieuw op 1 in Belpop 100

Gepubliceerd op 27 januari 2024 om 06:47

Arno's 'Les yeux de ma mère' heeft opnieuw de eerste plaats veroverd in de Belpop 100 van Radio 1, voor het derde opeenvolgende jaar. Het nummer 'Ploegsteert' van Het Zesde Metaal kwam op de tweede plaats, terwijl 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo het podium afrondde.

Deze hitlijst, die enkel Belgische muziek omvat, sloot de Week van de Belgische Muziek af. Tijdens de uitzending vanuit Arno's geboortestad Oostende, bleek kort voor 18 uur dat de in 2022 overleden zanger opnieuw als winnaar uit de bus kwam.

Jacques Brel's 'Ne me quitte pas' miste net het podium, terwijl 'Housewife' van Daan op de vijfde plaats eindigde. Andere nummers in de top tien waren onder meer 'Instant Street' van dEUS, 'Daydream' van The Wallace Collection, 'Mia' van Gorki, 'Oh La La La' van Arno's band T.C. Matic, en 'Formidable' van Stromae.

Radio 1 meldde dat twee nieuwkomers hun intrede maakten in de top 100: 'Differences Aside' van Loverman en 'Het langste jaar' van Het Zesde Metaal. In totaal wisten 80 artiesten de top 100 te bereiken, waarbij Daan, dEUS, Het Zesde Metaal, Jacques Brel, Stromae, Arno Hintjens (Arno en T.C. Matic), en Stijn Meuris (Noordkaap en Monza) elk driemaal vertegenwoordigd waren.