Demo's Johnny Cash voltooid en uitgebracht

Gepubliceerd op 24 april 2024 om 01:27

Elf oude opnames van Johnny Cash zijn voltooid en zullen verschijnen op een nieuw album. Deze demo's, oorspronkelijk uit 1993, zijn nu aangevuld met de medewerking van diverse muzikanten.

 

Het album, getiteld "Songwriter", zal op 28 juni uitkomen, zoals gemeld door The Guardian. Het eerste nummer, "Well Alright", is al uitgebracht. Op het album zijn bijdragen te horen van countryzanger Vince Gill, gitarist Marty Stuart en drummer Pete Abbott. De stem van Cash is opnieuw te horen dankzij deze toevoegingen.

 

Verscheidene artiesten hebben eerder samengewerkt met Cash. "Ze begrepen zijn energie en bewogen mee op zijn golven, waardoor ze door hem geleid werden", zegt John Carter Cash, de zoon van de in 2003 overleden countryzanger. "Voor hen voelde het als het spelen met Johnny."

 

Cash heeft de nummers geschreven gedurende een periode waarin hij geen platencontract had. Uiteindelijk werden andere projecten prioritair en bleven de demo's onaangeroerd. In deze nummers zingt hij over zijn strijd met drugsverslaving en zijn liefde voor zijn vrouw June.