Britney Spears treft schikking met vader

Gepubliceerd op 28 april 2024 om 08:19

Britney Spears heeft met haar vader Jamie Spears een overeenkomst bereikt, waarmee een einde komt aan hun langdurige juridische geschil. Het nieuws werd bevestigd door advocaten van beide partijen. De schikking betreft het bewindvoerderschap dat Jamie over het leven van zijn dochter had, wat het onderwerp was van de langlopende twist.

 

Hoewel de details van de schikking niet openbaar zijn gemaakt, omvat het vermoedelijk de afwikkeling van gerechtskosten en advocaatshonoraria. Zowel de advocaten van Jamie Spears als die van Britney Spears hebben hun tevredenheid geuit over de bereikte overeenkomst.

"Ondanks dat het bewindvoerderschap al in november 2021 werd beëindigd, is haar verlangen naar vrijheid nu pas werkelijk vervuld," verklaarde de advocaat van Britney Spears in een officiële verklaring. "Jamie is opgelucht dat dit hoofdstuk nu volledig is afgesloten. Hij heeft veel liefde voor zijn dochter en heeft hard gewerkt om haar te beschermen," aldus de tegenpartij.

 

Jamie Spears diende ruim 13 jaar als bewindvoerder voor zijn dochter, wat inhield dat hij zeggenschap had over haar financiën en persoonlijke zaken. Deze beslissing werd genomen door de rechtbank in 2008, vanwege de emotionele en mentale problemen waarmee de zangeres te maken kreeg.

 

Britney Spears heeft altijd beweerd dat er sprake was van misbruik en buitensporige controle door haar vader. Dit resulteerde in een langdurige juridische strijd met aanzienlijke media-aandacht en een campagne genaamd "#FreeBritney" op sociale media.

 

Hoewel Spears in 2021 haar vrijheid terugkreeg, zette de juridische strijd zich voort, met name over de beschuldiging dat haar vader persoonlijk had geprofiteerd van het bewindvoerderschap. De recente schikking voorkomt verdere juridische procedures over dit onderwerp.

 

In 2023 publiceerde Britney Spears een succesvolle autobiografie genaamd 'The Woman in Me', waarin ze de verstikkende aard van het bewindvoerderschap beschrijft, waarbij vrijwel alle aspecten van haar leven voor haar werden bepaald. Het boek werd een bestseller met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren. Momenteel ligt haar focus niet op haar muzikale carrière.