Nieuwe gitarist Smashing Pumpkins gekozen

Gepubliceerd op 2 mei 2024 om 18:03

The Smashing Pumpkins hebben via een unieke open selectieprocedure via sociale media hun nieuwe gitarist gevonden. Kiki Wong is nu lid van de Amerikaanse band.

Aan het begin van januari plaatste The Smashing Pumpkins een vacature waarop alle geïnteresseerden konden reageren. Dit leverde meer dan tienduizend inzendingen op.

 

"Het beoordelen van al deze ongelooflijke muzikanten was een enorme taak. Ik wil iedereen bedanken die materiaal heeft ingestuurd", zei bandlid Billy Corgan. De 57-jarige frontman benadrukte dat het geen gemakkelijke keuze was vanwege het grote aantal aanmeldingen. "Ik was al fan van Kiki voordat ze zich aanmeldde - en het is geweldig dat iemand met haar talent deel zal uitmaken van onze familie."

 

Kiki Wong, 35 jaar oud en eerder lid van de band Vigil of War, heeft al een gevestigde naam in de muziekwereld en een grote aanhang op sociale media. Ze heeft 675.000 volgers op Instagram en meer dan 1,3 miljoen op TikTok. "Ik ben vereerd dat ik ben gekozen om op te treden naast enkele van de grootste en invloedrijkste rockmuzikanten aller tijden", zei Wong. "Als vijftienjarige metalhead had ik nooit gedacht dat ik dit zou bereiken."

 

Wong zal deze zomer op het podium staan tijdens de Europese tour van The Smashing Pumpkins, gevolgd door een tournee in Noord-Amerika later dit jaar.

The Smashing Pumpkins was in de jaren negentig een van de bekendste rockbands. Ze scoorden in België met "Disarm" en "1979" en brachten albums uit als "Siamese Dream" en "Mellon Collie and the Infinite Sadness."