Maria Iskariot wint Humo's Rock Rally

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 05:36

Maria Iskariot veroverde de eerste plaats in de 24e editie van Humo's Rock Rally met een energieke vertolking van Nederlandstalige punkmuziek. Dit vierkoppige gezelschap uit Gent wist de jury te imponeren tijdens een opwindende finale in de AB in Brussel, waar ze als winnaar uit een pool van 10 finalisten tevoorschijn kwamen.

 

Voor hun prestatie ontvingen frontvrouw Helena Cazaerck, samen met Loeke Vanhoutteghem, Amanda Barbossa en Sybe Versluys een prijs van 10.000 euro. De band staat bekend om hun krachtige optredens en onverschrokken teksten in het Nederlands.

 

Wat deze editie van de Rock Rally opmerkelijk maakte, was de dominante aanwezigheid van vrouwelijke talenten. De tweede plaats ging naar Teun, het alter ego van zangeres Teun Truijen, terwijl TJE, nog een band met een vrouwelijke leadzangeres, de derde plek veroverde. De publieksprijs werd toegekend aan Koala Disco, wat de diversiteit en het talent binnen de Belgische muziekscene onderstreepte.

 

Bart Vanegeren, hoofdredacteur van Humo en voorzitter van de jury, beschreef de taak om een winnaar te kiezen als een uitdagende opgave, gegeven het hoge niveau van de deelnemers. Hij benadrukte de krachtige concurrentie die deze editie kenmerkte. Tijdens het evenement werd ook eer betoond aan Jean-Marie Aerts, de gitarist van onder andere T.C. Matic, die onlangs overleed, wat de hechte band tussen de Belgische muzikanten onderstreepte.

 

Door hun overwinning voegt Maria Iskariot zich bij een indrukwekkende lijst van voormalige winnaars, waaronder bekende namen als Meskerem Mees, Das Pop, dEUS, Milow, Goose, Jasper Erkens, Novastar, Noordkaap, Hickey Underworld, Steak Number Eight, Mintzkov, Evil Superstars, School is Cool, Admiral Freebee, Absynthe Minded en Compact Disk Dummies. Hun triomf markeert niet alleen een hoogtepunt in hun carrière, maar bevestigt ook hun plaats in het rijke landschap van de Belgische muziek.