Dua Lipa brengt 3de plaat uit

Gepubliceerd op 4 mei 2024 om 09:57

De Brits-Albanese zangeres Dua Lipa heeft haar derde album uitgebracht onder de titel 'Radical Optimism', wat een psychedelische soundtrack biedt voor degenen die door een break-up gaan. Het album, bestaande uit 11 nummers, geeft een voorproefje van haar aanstaande optreden op Rock Werchter. Na haar vorige uitstapje naar uitbundige disco op de soundtrack van 'Barbie', verkent ze nu nieuwe terreinen met psychedelische klanken, inclusief verrassende elementen zoals een vleugje Frans, backstagefragmenten uit de studio en exotische fluitsolo's.

 

Met 'Radical Optimism' maakt Dua Lipa (28) een vliegende start in de hitlijsten. Alle drie de singles van het album, 'Houdini', 'Training Season' en 'Illusion', staan ​​in de Vlaamse Ultratop.

 

De Brits-Albanese zangeres, bekend van hits als 'Be the One', navigeert moedig door de ups en downs van de liefde, met haar recente album als getuige. Sinds de release van haar vorige album 'Future Nostalgia' in 2020 heeft ze twee relatiebreuken meegemaakt, maar is ze nu gelukkig samen met de Britse acteur Callum Turner.

 

De inspiratie voor 'Radical Optimism' kwam voort uit gesprekken met vrienden en haar eigen levenservaringen, waarbij ze haar reis van zelfontdekking benadrukt, zowel op muzikaal als persoonlijk vlak. Het album weerspiegelt haar veerkrachtige houding ten opzichte van moeilijke tijden, terwijl ze streeft naar radicaal optimisme te midden van de alledaagse chaos.

 

De muzikale richting van het album werd beïnvloed door haar liefde voor de Britse popmuziek uit de jaren 90, met een team van talentvolle individuen, waaronder haar vaste co-schrijver Caroline Ailin en bekende producers zoals Danny L. Harle, Tobias Jesso Jr. en de Australische Kevin Parker van Tame Impala.

 

Het resultaat is een eclectische mix van geprogrammeerde beats en live-instrumenten, die een frisse wind brengen in haar geluid, weg van de discovibes van haar vorige werk.

 

Met tracks als 'End of an Era', 'Houdini' en 'Training Season' toont ze een vastberadenheid om vooruit te gaan, zelfs na tegenslagen in de liefde. Nummers als 'These Walls' en 'French Exit' weerspiegelen haar ervaringen met liefdesverdriet, terwijl 'Anything for Love' een zeldzame ballade is op het album, met een spontaan studiogesprek verweven tussen de muziek.

 

Het album sluit af met 'Happy for You', waarin Dua Lipa haar oprechte blijdschap uitdrukt voor haar ex-geliefde die opnieuw liefde heeft gevonden. Met fluitende vogels als laatste noot lijkt ze de toekomst vol vertrouwen tegemoet te fluiten.

 

Hoewel sommige grote muziekpublicaties gemengde recensies hebben gegeven, blijft het publiek enthousiast, zoals blijkt uit het succes in de hitlijsten. Belgische fans kunnen haar nieuwe muziek live ervaren op Rock Werchter, waar ze het hoofdpodium zal afsluiten, en op Glastonbury, het grootste Britse festival.

 

Als de enige vrouwelijke headliner op het hoofdpodium van Rock Werchter, pleit Dua Lipa voor meer inclusiviteit in de muziekindustrie, waarbij ze benadrukt dat er ruimte moet zijn voor alle stemmen om gehoord te worden. Met haar radicale optimisme en krachtige stem blijft Dua Lipa een voorstander van positieve verandering, zowel binnen als buiten de muziekwereld.