Damso wint Ultratop Streaming Award

Gepubliceerd op 5 mei 2024 om 21:39

Rapper Damso ontvangt voor de vijfde keer de Ultratop Streaming Award, die de meest gestreamde artiest in België beloont. Sinds het begin van zijn carrière heeft Damso meer dan 507 miljoen streams verzameld in België, waarvan meer dan 42 miljoen alleen al in 2023.

 

De Ultratop Streaming Award wordt vandaag voor de negende keer uitgereikt. Damso's digitale reis is een langdurig succesverhaal gebleken. In 2017 won hij voor het eerst de Ultratop Streaming Award. Sindsdien heeft hij slechts twee keer de eerste plaats moeten afstaan aan andere artiesten: Angèle in 2019 en Stromae in 2022. Hij blijft echter een wereldster in Frankrijk en Franstalig België. Ondanks een kleine daling in het aantal streams, van 47,3 miljoen in 2021 tot "slechts" 42 miljoen vorig jaar, blijft hij de meest gestreamde Belgische artiest.

 

Damso is "blij en vereerd" en "trots op zijn fans en hun openheid van geest". Ondanks eerdere controverse over zijn teksten, is hij dankbaar voor de blijvende steun van zijn Belgische fans. Hij geeft toe dat hij weinig geeft om wat anderen van zijn teksten vinden, zoals hij zelf rapt in "Mort": "Het kan me niet schelen welk voorbeeld ik stel voor jongeren. Ik ben geen opvoeder, verdien je geld en zwijg."

 

Zijn teksten zijn altijd zijn uitlaatklep geweest, waarin hij zijn gevoelens, onzekerheden en twijfels uit. Terwijl hij zich voorbereidt op zijn nieuwe album, waar al zijn fans naar uitkijken, motiveert het feit dat hij voor de vijfde keer de meest gestreamde artiest in België is hem nog meer.

 

De top 10 van de meest gestreamde lokale artiesten in België in 2023:

 

  1. Damso
  2. Hamza
  3. Metejoor
  4. K3
  5. Lost Frequencies
  6. Camille
  7. Pommelien Thijs
  8. #LikeMe cast
  9. Stromae
  10. Angèle