Nieuwe concertfilm over Bruce Springsteen

Gepubliceerd op 16 mei 2024 om 06:14

Disney kondigt vol enthousiasme een concertdocumentaire aan die het podiumleven van Bruce Springsteen en The E Street Band vastlegt, onder de titel "Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band". De film, gepland voor release op Disney+ in oktober 2024, neemt kijkers mee op een reis door de huidige tournee van de legendarische rocker.

 

Het belooft een boeiend kijkje achter de schermen te bieden, met beelden van repetities voor de optredens en persoonlijke interviews met Springsteen en zijn getalenteerde bandleden. Naast deze intieme inkijkjes in het leven on the road, bevat de documentaire ook adembenemende live-optredens en kostbare archiefbeelden van Springsteen en zijn band door de jaren heen.

 

Dit is niet de eerste keer dat Springsteen's muzikale reis het onderwerp is van een documentaire. Eerdere films zoals "Western Stars" en "Letter to You", die zijn gebaseerd op gelijknamige albums, zijn al eerder uitgebracht en hebben de diepte van zijn artistieke proces verkend.

Naast zijn betrokkenheid bij deze documentaire, werkt Springsteen momenteel ook aan een ander filmproject genaamd "Deliver Me from Nowhere". Deze film, onder regie van Scott Cooper, werpt een licht op de totstandkoming van het iconische album "Nebraska" uit 1982, een cruciaal moment in Springsteen's carrière.

 

Terwijl hij zijn muziek deelt met fans over de hele wereld, begon Springsteen vorige week zijn Europese tournee met een krachtig optreden in Cardiff, Wales. De energie en passie die hij op het podium brengt, blijven een inspiratiebron voor muziekliefhebbers wereldwijd.