Muziek Nieuws

Ye opnieuw aangeklaagd

Ye is opnieuw aangeklaagd voor het zonder toestemming gebruiken van muziek van anderen in zijn eigen werk. Volgens Billboard, op basis van juridische documenten, is dit niet de eerste keer dat de rapper hiervan wordt beschuldigd.

Lees meer »

Zanger Pino D'Angio overleden

Zanger Pino D'Angiò is zaterdag op 71-jarige leeftijd overleden. Hij was vooral bekend door zijn hit "Ma Quale Idea", die in de jaren tachtig wereldwijd populair werd.

Lees meer »

Coldplay bereikt schikking

Coldplay heeft een schikking bereikt in een rechtszaak met hun voormalige manager Dave Holmes. De band ontsloeg Holmes in 2022, waarna hij een rechtszaak aanspande. Volgens verschillende media bedraagt de schikking een miljoenenbedrag.

Lees meer »

Cardi B aangeklaagd

Cardi B wordt aangeklaagd door twee artiesten, Joshua Fraustro en Miguel Aguilar, die beweren dat delen van hun nummer zijn gebruikt in Cardi's nummer "Enough". Dit meldt entertainmentsite TMZ op basis van rechtbankdocumenten. Fraustro en Aguilar stellen dat Cardi's nummer, dat in maart dit jaar uitkwam, delen bevat van hun nummer "Greasy Frybread" uit 2021.

Lees meer »

Will Smith komt met nieuwe muziek

Will Smith zal aanstaande zondag optreden tijdens de BET Awards, waar hij een nieuw nummer zal presenteren. Deze aankondiging zorgt voor veel opwinding, aangezien Smith niet alleen bekend is als acteur, maar ook als rapper die zijn carrière begon met de Fresh Prince.

Lees meer »

Françoise Hardy overleden

De Franse zangeres Françoise Hardy is op 80-jarige leeftijd overleden. Ze was een icoon van het Franse chanson. In 1962 veroverde ze als verlegen tiener de wereld met "Tous les garçons et les filles", een nummer waarvan de melancholie haar latere repertoire zou blijven kenmerken.

Lees meer »

Nieuw Album Rihanna op komst

Rihanna heeft beloofd dat er een nieuw album aankomt, maar fans zullen nog wat langer moeten wachten. In een gesprek met ET vertelt de zangeres dat ze een nieuwe visie heeft en daarom de nummers die ze al heeft opgenomen opnieuw gaat beoordelen.

Lees meer »

Jennifer Lopez annuleert volledige tournee

Jennifer Lopez heeft haar volledige tournee in Noord-Amerika geannuleerd vanwege familieverplichtingen. Ze neemt de tijd om bij haar kinderen, familie en dierbaren te zijn, zoals aangekondigd door haar team. De exacte reden voor de annulering is niet bekend, en er wordt gespeculeerd over verschillende mogelijke oorzaken, zoals moeizame ticketverkoop, huwelijksproblemen of beschuldigingen van divagedrag.

Lees meer »