Nieuw platencontract Marilyn Manson

Marilyn Manson heeft recentelijk een nieuw platencontract ondertekend. Drie jaar terug werd de Amerikaanse zanger door zijn vorige platenlabel ontslagen wegens aantijgingen van seksueel wangedrag. Manson zal voortaan zijn muziek uitbrengen via de onafhankelijke platenmaatschappij Nuclear Blast, zo melden muziekpublicaties Rolling Stone en Billboard.

Lees meer »

Nieuw album Billie Eilish 'Hit Me Hard and Soft'

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft haar nieuwe album, 'Hit Me Hard and Soft', uitgebracht. Het album, dat wereldwijd om middernacht werd gelanceerd, werd gisteren al in première gebracht door Studio Brussel voor de Belgische fans. Eilish presenteerde de tien nieuwe nummers exclusief tijdens een luisterparty in New York. "Billie werd uitbundig onthaald, alsof ze een concert gaf," aldus aanwezigen.

Lees meer »

Nieuwe concertfilm over Bruce Springsteen

Disney kondigt vol enthousiasme een concertdocumentaire aan die het podiumleven van Bruce Springsteen en The E Street Band vastlegt, onder de titel "Road Diary: Bruce Springsteen and The E Street Band". De film, gepland voor release op Disney+ in oktober 2024, neemt kijkers mee op een reis door de huidige tournee van de legendarische rocker.

Lees meer »

Amerikaans muzikant en producer Steve Albini overleden

Steve Albini (61), de befaamde Amerikaanse muzikant en producer, is helaas overleden aan de gevolgen van een hartaanval, bevestigden medewerkers van zijn opnamestudio aan het online muziektijdschrift Pitchfork. Albini, die bekend staat als het brein achter legendarische rockplaten uit de jaren 90, heeft als producer een onschatbare bijdrage geleverd aan enkele van de meest invloedrijke rockalbums van die tijd.

Lees meer »

Zwitserland wint Songfestival

In Malmö heeft de 24-jarige Zwitserse artiest Nemo het 68e Eurovisie Songfestival gewonnen voor Zwitserland met het nummer 'The Code'. Deze overwinning is historisch, omdat Nemo de eerste non-binaire persoon is die deze prestatie heeft behaald. De editie van de internationale muziekwedstrijd was turbulent, overschaduwd door diverse controverses, waaronder de omstreden deelname van Israël en de diskwalificatie van de Nederlandse deelnemer Joost Klein.

Lees meer »

Combitickets Pukkelpop uitverkocht

Binnen een tijdsbestek van minder dan 48 uur waren alle combitickets voor Pukkelpop uitverkocht, wat een ongekend record is voor het festival in Limburg. Deze razendsnelle uitverkoop wordt toegeschreven aan een onverzadigbare honger naar festivals, de populariteit van headliner Fred Again, en de positieve herinneringen aan de vorige editie. Wie nog hoopt een combiticket te bemachtigen voor het evenement dat vanaf 15 augustus vier dagen lang muziekliefhebbers verwelkomt, zal teleurgesteld zijn. De tickets waren al uitverkocht op maandagochtend, nog geen 48 uur nadat de verkoop op zaterdag was gestart. Nu zijn alleen nog losse dagtickets beschikbaar, aangezien de organisatie heeft aangegeven geen nieuwe combitickets vrij te geven.

Lees meer »

Macklemore haalt hard uit

Macklemore's nieuwe nummer 'Hind's Hall' is een krachtige steunbetuiging aan de Palestijnen in Gaza en aan protesterende studenten. Hij deelde het op zijn sociale media, waarbij hij beelden van explosies in het conflictgebied en demonstraties van studenten toevoegde. De opbrengsten van het nummer op streamingplatforms zullen naar UNRWA gaan, een organisatie van de Verenigde Naties die Palestijnse vluchtelingen ondersteunt.

Lees meer »

Eurovisie Songfestival, waarom, wie, wat, ...

Het Eurovisie Songfestival is ontstaan uit de behoefte van een verdeeld Europa om zich te herenigen na de oorlog. De European Broadcasting Union (EBU) besloot een licht entertainmentprogramma te creëren dat de landen weer bij elkaar zou brengen, wat leidde tot het Eurovisie Songfestival.

Lees meer »

200 jaar Beethoven 9

Precies 200 jaar geleden, op 7 mei 1824, beleefde Ludwig van Beethovens 9e symfonie zijn première in Wenen. De dove componist kon het bruisende applaus van het publiek niet horen, maar zijn 'Ode an die Freude' leeft nog steeds voort als een van de meest bekende stukken klassieke muziek, een oproep tot broederschap en nu zelfs de officiële hymne van Europa. Vanavond organiseert Mechelen een collectieve zangbijeenkomst, terwijl op 13 mei een feestelijke uitvoering in Antwerpen gepland staat.

Lees meer »

Damso wint Ultratop Streaming Award

Rapper Damso ontvangt voor de vijfde keer de Ultratop Streaming Award, die de meest gestreamde artiest in België beloont. Sinds het begin van zijn carrière heeft Damso meer dan 507 miljoen streams verzameld in België, waarvan meer dan 42 miljoen alleen al in 2023.

Lees meer »

1,6 miljoen toeschouwers voor Madonna in Rio

Madonna schitterde zaterdagavond op het strand van Copacabana in Rio de Janeiro tijdens een grootschalig concert dat naar schatting 1,6 miljoen mensen trok, volgens het stadsbestuur, waarmee het een van de best bezochte concerten aller tijden werd. Het vorige record, ook op hetzelfde strand, werd gevestigd door Rod Stewart op Oudejaarsavond van 1994, toen meer dan vier miljoen mensen aanwezig waren.

Lees meer »

Dua Lipa brengt 3de plaat uit

De Brits-Albanese zangeres Dua Lipa heeft haar derde album uitgebracht onder de titel 'Radical Optimism', wat een psychedelische soundtrack biedt voor degenen die door een break-up gaan. Het album, bestaande uit 11 nummers, geeft een voorproefje van haar aanstaande optreden op Rock Werchter. Na haar vorige uitstapje naar uitbundige disco op de soundtrack van 'Barbie', verkent ze nu nieuwe terreinen met psychedelische klanken, inclusief verrassende elementen zoals een vleugje Frans, backstagefragmenten uit de studio en exotische fluitsolo's.

Lees meer »