Usher, Victoria Monét en Tyla grote winnaars bij BET Awards

Gepubliceerd op 2 juli 2024 om 06:48

Usher, Victoria Monét en Tyla waren de grote winnaars tijdens de BET Awards, de prestigieuze prijzen voor de beste zwarte Amerikaanse acteurs, artiesten en makers. Elk van deze drie artiesten ging naar huis met twee beeldjes.

Usher was zonder twijfel de man van de avond. Al in mei werd bekendgemaakt dat hij de oeuvreprijs zou ontvangen, een eerbetoon aan zijn indrukwekkende carrière. Tijdens de ceremonie in Los Angeles werd Usher geëerd met een reeks optredens door andere artiesten die hulde brachten aan zijn nalatenschap. Daarnaast werd hij bekroond als beste mannelijke artiest, waarmee hij zijn status als icoon in de muziekindustrie verder bevestigde.

Tijdens zijn dankwoord uitte de 45-jarige zanger zijn twijfel over de timing van de lifetime achievement award. "Omdat ik nog altijd keihard werk en net zoveel van deze shit houd als toen ik jong was," verklaarde hij, wat leidde tot een staande ovatie van het publiek.

Andere prominente winnaars van de avond waren SZA, die werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke artiest, en Nicki Minaj, die de prijs voor beste vrouwelijke hiphop-artiest in ontvangst nam. Kendrick Lamar werd geëerd als beste mannelijke hiphop-artiest, terwijl Killer Mike het beste album produceerde volgens de jury. Opvallend was dat Drake, die met zes nominaties als favoriet de avond inging, geen enkele prijs won en met lege handen naar huis ging.

De presentatie van de avond was in handen van actrice Taraji P. Henson, die het publiek moeiteloos door de verschillende categorieën en optredens leidde. Tussen de uitreikingen door zorgden optredens van artiesten als Lauryn Hill, Will Smith, Megan Thee Stallion en Childish Gambino voor een feestelijke sfeer en onvergetelijke momenten.