Stealers Wheel-muzikant Joe Egan overleden

Gepubliceerd op 9 juli 2024 om 06:36

Joe Egan is op 77-jarige leeftijd overleden. De Schotse zanger en liedjesschrijver was vooral bekend door de band Stealers Wheel, waarin hij samen speelde met Gerry Rafferty, die in 2011 overleed.

Op de Facebook-fanpagina van Rafferty, beheerd door diens dochter, verscheen een reactie: "De andere helft van Stealers Wheel, Joe Egan, is vredig heengegaan in het bijzijn van geliefden. Ik zal hem altijd herinneren als een lieve en zachte ziel. Moge hij rusten in vrede."

Egan en Rafferty richtten Stealers Wheel op in 1972. Hun grootste succes behaalden ze met het nummer "Stuck in the Middle With You," dat later opnieuw populair werd door een beroemde martelscène in de film Reservoir Dogs van regisseur Quentin Tarantino.

Na een aantal singles stopte het duo in 1975. Egan vervolgde zijn carrière als soloartiest en bracht in 1979 het album "Out of Nowhere" uit, waarvan "Back on the Road" het bekendste nummer werd.

In 1981 bracht hij het album "Map" uit, dat weinig succes kende. Kort daarna stopte Egan helemaal met het maken van muziek.