Tips

Checklist voor uw trouwfeest

Het plannen van een perfect huwelijk begint met dit handig overzicht. Voor sommige locaties, fotografen of Dj's is het aan te raden om meer dan een jaar van tevoren te boeken. Als je van plan bent om volgend jaar in de zomermaanden op een zaterdag te trouwen op een populaire locatie, zou je mogelijk al te laat kunnen zijn.

Lees meer »

Verplicht gebruik van de vaste installatie

Vele feestlocaties verplichten de Dj om de vaste geluids- en lichtinstallatie van de zaal te gebruiken. Het voordeel is dat de luidsprekers dan gewoonlijk mooi weggewerkt zijn en dat de klank meestal goed verdeeld is. Het grote nadeel is dat in vele gevallen deze overdreven gelimiteerd zijn en de dj het algemeen volume niet in de hand heeft. In sommige zaken is het maximum geluidsvolume gelimiteerd tot 85 – 90 db. Om volledig los te gaan op een dansfeest is dit niet voldoende!

Lees meer »

Smartphone versus dansvloer

“No mobiles on the dancefloor it kills the vibe and make you look pretty stupid” klinkt hard maar er zit waarheid in. Wij zien soms mensen stil staan op de dansvloer en hun social media, mails, enz. checken, als je het ons vraagt, niet echt het moment. Of nonkel Jef die volledig losgaat op “Don’t stop till you get enough” van Michael Jackson, iedereen verschiet en spontaan komen de smartphones boven om dit te filmen. Gevolg, 10 seconden later staat hij stil en gaat hij terug naar zijn plaats.

Lees meer »

Verzoeknummers

Wel of geen verzoeknummers toelaten? Gelukkig is een verzoek niet hetzelfde als een bevel want dan zou een feest heel anders verlopen. Het is leuk om te horen welke nummers uw gasten willen horen en wij doen hen graag een plezier. Maar wij kijken ook of de tijd er rijp voor is. Als het echt niet past binnen uw wensen of de algehele sfeer, dan zullen wij het niet draaien. Onze visie is dat wij voor u en uw gasten draaien en niet voor onszelf. Daarom doen we ons best om verzoeknummers op het juiste moment zo goed mogelijk in te passen.

Lees meer »

De Blacklist

Wat niet te draaien, de Blacklist. Het kan zijn dat u weinig specifieke wensen heeft omdat u een brede muzieksmaak heeft en zowat alles graag hoort. Soms is het dan gemakkelijker om aan te geven welke muziek u niet wilt horen. Een blacklist is een lijst van verboden en ongewenste nummers. Er staan dus bijvoorbeeld nummers op die niet gedraaid mogen worden omdat ze;

Lees meer »

12 Tips voor een volle dansvloer!

Een volle swingende dansvloer op jouw feest? Een bruisende dansvloer is vaak essentieel voor het creëren van een onvergetelijke sfeer. Hier zijn enkele vrijblijvende tips en suggesties om ervoor te zorgen dat je gasten niet kunnen wachten om hun dansschoenen aan te trekken.

Lees meer »

Vergeet de vestiare niet

Het is belangrijk om de vestiaire niet over het hoofd te zien bij het plannen van een evenement of trouwfeest. Vooral omdat een vestiaire in België vaak nodig is.

Lees meer »

Ongepaste openingsdans

Ongepaste openingsdans? Het kiezen van een geschikte openingsdans is belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer op een trouwfeest, dus is het verstandig om de tekst van het gekozen nummer zorgvuldig te overwegen. Hier enkele voorbeelden van mogelijk ongepaste nummers voor openingsdansen (in willekeurige volgorde).

Lees meer »

Opgelet met Pinterest en Moodboards

Let op bij het gebruik van Pinterest en moodboards voor het plannen van evenementen. Hoewel Pinterest handig kan zijn om de gewenste stijl van je feest te bepalen, is het belangrijk om te beseffen dat veel van de afbeeldingen die je daar vindt afkomstig zijn van fotoshoots of Amerikaanse bruiloften.

Lees meer »