DJ software in 2024

Tegenwoordig zijn er meer opties dan ooit om DJ te worden. De diversiteit aan DJ-apparatuur is eindeloos: je kunt een mixer aansluiten op vinyl draaitafels, moderne CDJ's gebruiken of DJ-software combineren met een controller.

Lees meer »

Ableton Live

Eigenlijk vooral muziek productie software en geen specifieke DJ-software maar Ableton Live heeft  door de jaren heen een prominente plek weten te veroveren onder DJs.

Lees meer »

Algoriddim djay Pro

De sterke punten van djay Pro van Algoriddim zijn talrijk, maar de naadloze integratie op de diverse platforms van Apple steekt er vooral bovenuit. De standalone app van de ontwikkelaar is beschikbaar voor gebruik op je laptop, smartphone en zelfs je Apple Watch.

Lees meer »

Virtual DJ Pro

VirtualDJ van Atomix onderscheidt zich van zijn concurrenten, zoals Rekordbox en Serato, door zijn uitgebreide ondersteuning voor DJ-controllers en hardware. Het biedt uitstekende compatibiliteit met honderden verschillende controllers.

Lees meer »

Serato DJ Pro

Serato DJ Pro staat bekend om zijn strakke ontwerp en gebruiksvriendelijke interface, waardoor het een favoriete keuze is voor beginnende DJs, maar ook voor ervaren draaitafel- en scratch-DJs. Het Serato-team biedt ook een gestroomlijnde versie van hun DJ-software genaamd Serato DJ Lite, die gemakkelijk kan worden geüpgraded naar de Pro-versie wanneer je klaar bent voor meer functionaliteit.

Lees meer »

Pioneer DJ Rekordbox

Pioneer DJ Rekordbox is zeker niet nieuw. Eigenlijk zag deze software het licht eind jaren 2000, oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruikers van Pioneer CDJs die behoefte hadden aan een manier om digitale muziek te organiseren en voor te bereiden. In 2015 werd de app uitgebreid tot een uitgebreide DJ-mixsoftware.

Lees meer »

De wereld van de digitale Dj

De wereld van de digitale Dj is door technologische vooruitgang enorm veranderd in de afgelopen jaren. Voorheen waren Dj's beperkt tot vinylplaten en draaitafels, maar met de opkomst van het digitaal draaien zijn er talloze nieuwe mogelijkheden ontstaan om creativiteit te tonen. In deze blog  verkennen we deze fascinerende wereld, vaak aangeduid als DJF, en bespreken we de nieuwste ontwikkelingen die de Dj-industrie vormgeven.

Lees meer »