Native Instruments Traktor Pro

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 08:58

Traktor Pro, ontwikkeld door het bekende Native Instruments, is een van de langst bestaande DJ-applicaties op de markt, zijn oorspronkelijke versie is van 2000.

Het vertoont veel gelijkenissen met zijn concurrent Serato, voornamelijk door de vele veranderingen  die het in de loop der jaren heeft ondergaan.

Zelfs in 2024 blijft de software van Traktor standhouden naast Serato en Rekordbox.

Echter, het moederbedrijf van Traktor, Native Instruments, heeft recent aanzienlijke veranderingen doorgemaakt, waardoor het lijkt alsof het team minder aandacht besteedt aan de DJ-producten.

Desondanks ontvangt Traktor-software nog steeds regelmatig updates en volledige ondersteuning, waaronder de native Apple M1-ondersteuning die al in 2022 werd geïntroduceerd.

Helaas zijn er sinds de S4 Mk3 uit 2018 geen nieuwe Traktor controllers uitgebracht.

Niettemin, Traktor Pro heeft veel lovenswaardige functies. Hoewel Native Instruments traag is met het uitbrengen van nieuwe "plug-and-play" controllers, is er nog steeds een breed scala aan apparaten die compatibel zijn met Traktor. De flexibele MIDI-routing maakt het mogelijk om het te gebruiken met verschillende setups en tools.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van Traktor Pro is de schone, moderne en goed georganiseerde interface, vooral in de nieuwste versie. Het biedt alle diepgang die nodig is voor professioneel DJ'en, naast een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp. Bovendien biedt het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding met slechts $99 voor de volledig uitgeruste DVS-softwareversie.

Voordelen:

  • Zeer gebruiksvriendelijke interface
  • Geen abonnementen vereist (wel mogelijk)
  • Volledige compatibiliteit met een breed scala aan unieke MIDI-apparaten

Nadelen:

  • Native Instruments heeft zijn controllers al geruime tijd niet bijgewerkt

 

Laatste versie:  3.11.1