Pioneer DJ Rekordbox

Gepubliceerd op 12 april 2024 om 16:39

Pioneer DJ Rekordbox is zeker niet nieuw. Eigenlijk zag deze software het licht eind jaren 2000, oorspronkelijk ontwikkeld voor gebruikers van Pioneer CDJs die behoefte hadden aan een manier om digitale muziek te organiseren en voor te bereiden. In 2015 werd de app uitgebreid tot een uitgebreide DJ-mixsoftware.

 

De mixmogelijkheden van Rekordbox zijn vergelijkbaar met die van Traktor of Serato, maar wat het onderscheidt zijn enkele prachtig geïmplementeerde functies die voortdurend worden uitgebreid via regelmatige updates, zoals het afspelen van songteksten, visueel mixen en een sequencer, naast essentiële tools zoals samplers en effecten.

Een van de sterke punten van Rekordbox blijft echter de trackorganisatietools.

 

Recentelijk heeft het Pioneer-team de software uitgebreid met cloudgebaseerde analyse en het delen van cloudbibliotheken, wat betekent dat de Rekordbox-bibliotheek snel toegang heeft tot toonsoortinformatie, BPM-informatie en extra fraseringinformatie uit een enorme centrale database met tracks die door de community zijn geanalyseerd.

 

Een geweldige functie in Rekordbox is de Edit Mode, die basis-DAW-mogelijkheden biedt, zodat gebruikers snelle en ruwe trackbewerkingen kunnen maken. Hoewel Rekordbox uitzonderlijke DVS-besturing biedt in vergelijking met zijn concurrenten, is het vooral bedoeld voor club-DJs. Een van de grootste voordelen is de naadloze overgang van een compacte thuisopstelling, zoals de Pioneer DDJ-FLX4, naar een professionele CDJ-installatie in clubstijl.

 

Rekordbox biedt verschillende niveaus van functies, waarbij sommige een abonnement vereisen dat maandelijks of jaarlijks kan worden betaald. Sommige van de meest elementaire functies, zoals exporteren en tracks voorbereiden, zijn gratis beschikbaar. Veel van de complexere mixfuncties moeten echter worden ontgrendeld met een Pioneer DJ-controller. Op het hoogste niveau, als je toegang wilt tot alle mogelijkheden die de cloud te bieden heeft, is een abonnement vereist.

Voordelen:

  • Snelle trackbewerking met de bewerkingsmodus
  • Compatibel met Pioneer CDJs en controllers
  • Belangrijkste functies zijn gratis

Nadelen:

  • Duur abonnement voor toegang tot cloudfuncties

 

Laatste versie: 6.8.2