Virtual DJ Pro

Gepubliceerd op 15 april 2024 om 06:05

VirtualDJ van Atomix onderscheidt zich van zijn concurrenten, zoals Rekordbox en Serato, door zijn uitgebreide ondersteuning voor DJ-controllers en hardware. Het biedt uitstekende compatibiliteit met honderden verschillende controllers.

Deze software heeft de afgelopen tien jaar aanzienlijke populariteit verworven bij zowel beginners als mobiele DJs, mede dankzij zijn krachtige karaoke- en live videostreamingfuncties. De interface is aanzienlijk verbeterd, met een gestroomlijnd ontwerp en geavanceerde functies zoals de mogelijkheid om evenementen te plannen, wat vooral handig is voor radio-DJs, bruiloft-DJs en mobiele DJs.

VirtualDJ biedt verschillende licenties en versies aan om aan diverse behoeften te voldoen. Beginners kunnen starten met de gratis "laptop" thuisversie voor zowel Mac als PC, en later upgraden naar de uitgebreidere VirtualDJ Pro. Het mooie is dat eenmaal een licentie is aangeschaft, toekomstige updates zonder extra kosten beschikbaar zijn. Voor thuisgebruik met één DJ-controller is er ook een meer betaalbare Pro-licentie beschikbaar.

Een opmerkelijke update vond plaats in december 2022, toen VirtualDJ de geavanceerde 2.0 versie van stems introduceerde.

Hiermee kunnen gebruikers specifieke elementen van tracks zoals zang, drums of melodieën isoleren of verwijderen tijdens het mixen, wat veel lof krijgt van professional DJs in de industrie.

Voordelen:

  • Gratis optie beschikbaar voor nieuwkomers
  • Volledig aanpasbaar naar wens
  • Geavanceerde stemfuncties
  • Zeer regelmatige updates
  • Uitstekende instrumentale effecten

Nadelen:

  • Kosten van de Pro-licentie zijn hoog

 

Laatste versie: 8095.2052