Ongepaste openingsdans

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 16:36

Ongepaste openingsdans? Het kiezen van een geschikte openingsdans is belangrijk voor het creëren van de juiste sfeer op een trouwfeest, dus is het verstandig om de tekst van het gekozen nummer zorgvuldig te overwegen. Hier enkele voorbeelden van mogelijk ongepaste nummers voor openingsdansen (in willekeurige volgorde).

 1. 10cc – "I'm Not In Love": Muzikaal prachtig nummer maar de tekst is niet echt geschikt voor een romantische openingsdans.
 2. Guns N Roses - "November Rain"  Gaat over relaties en hoe die kunnen veranderen. Op het ene moment is het allemaal top, maar op het andere moment is het een doffe ellende. In relaties is het geven en nemen, want je wil vaak verschillende dingen. Als partners hetzelfde willen, genieten ze van elkaar en dan is het zomer. Zijn er problemen en voelen ze elkaar niet goed aan, dan is het winter. Of het is November, de inleiding tot de winter. Het regent. Vandaar de titel: November rain. Er zijn dus al problemen!
 1. Reo Speedwagon - "Keep On Loving You": Lijkt romantisch maar gaat eigenlijk over iemand die ondanks de tekortkomingen van zijn partner van haar blijft houden.
 2. Air Supply - "All Out Of Love": Gaat over twee mensen die uit elkaar groeien en hun relatie zien stuk lopen.
 3. Billy Joel - "She's Always A Woman": Benadrukt de minder perfecte eigenschappen van de vrouw, wat mogelijk niet de juiste boodschap is voor een openingsdans.
 4. George Michael - "Careless Whisper": Gaat over bedrog in een relatie.
 5. The Police - "Every Breath You Take": Stalker nummer.
 6. Dolly Parton / Whitney Houston - "I Will Always Love You": Gaat over een relatie die op zijn einde loopt, in tegenstelling tot wat de titel suggereert. Op dezelfde dag schreef Dolly Parton trouwens ook het nummer “Jolene”
 7. Céline Dion - "My Heart Will Go On": Ondanks de romantiek van het nummer gaat het over het verlies van een geliefde.
 8. Billy Paul - "Me And Mrs. Jones": Hoewel ontroerend, gaat het over een buitenechtelijke relatie, wat misschien niet gepast is.
 9. Bon Jovi - "Always": De tekst suggereert dat de persoon altijd aan zijn verloren liefde zal denken, niet echt geschikt voor de opening van een trouwfeest.
 10. John Lennon / Roxy Music - "Jealous Guy": Prachtige melodie maar het nummer gaat wel degelijk over jaloezie die een relatie stuk maakt.
 11. Bon Iver - "Skinny Love" is een populair huwelijksnummer. Ongepast, want ‘het is een break-upsong. Die mensen verstaan alleen de woorden ‘love’, ‘patient’ en ‘kind”, denkt Justin Vernon van Bon Iver. ‘Skinny Love is een break-upsong. Ik denk dat die mensen alleen maar de woorden ‘love’, ‘patient’ en ‘kind’ hebben verstaan’, aldus Justin ‘Bon Iver’ Vernon in Vulture over de bevreemdende populariteit van Skinny Love bij openingsdansen. Geen romantisch liefdeslied dus, maar een afrekening met zijn ex-lief.